Nutellakrans

 
 
 
Hej på er!
 
Det är inte ofta jag kollar på tv och absolut inte matlagningsprogram, tycker det är skittråkigt! Men nu när jag var hemma och hade ryggskott så fastnade jag iallafall framför nåt program där det lagades mat och bakades. Det bakades en Nutellakrans som såg oerhört god ut, och det såg inte svårt ut heller så nu var jag tvungen att prova! Busenkelt och oerhört gott kan jag säga!
 
 
Jag gjorde en vanlig bulldeg, som jag lät jäsa till dubbel storlek. Tog upp den som vanligt på mjölat bakbord och delade den i två delar. Varje del kavlade jag sen ut till ca 1cm tjocklek.
 
 
Tog sen botten från en form med löstagbar botten oc använde som mall och skar ut 4 rundlar.
 
 
 
Flytta sen över den första rundeln på en plåt med bakplåtspapper och bred på Nutella. Lägg sen på nästa rundel och gör likadant till den sista rundeln ligger högst upp. 
 
 
Ingen Nutella på den översta.
 
 
Märk sen ut mitten med något runt, tex ett glas eller liknande och skär sen upp den i först 4 lika stora delar som du sen delar i 4 lika stora delar eller snibbar kanske man ska kalla det för.
 
 
Så ser det då....
 
 
 
Snurra sen varje snibb två varv.
 
 
 
Ta sen formen utan botten, och trä den runt om kransen så håller den formen när den jäser och blir hög och fin. Låt den jäsa till dubbel storlek, pensla med ägg och grädda sen i ugnen på 180-200 grader i ca 20 min. 
 
  
 
Och som sagt helt otroligt gott, mmm!
 
Nu är det bedtime!
Bakning Nutella nutellakrans
1 kommentar
Anonym

Och imorgon ska du göra en likadan glutenfri. Fantastiskt! Hoppas den blir lika fin och god 😉

Svar: Det tycker du 😳
Maria